Blog

En beter ging het niet, totdat

En beter ging het niet. schreef ik in mijn vorige post. Hoe ging het verder? Want die burnout heb ik niet meer en mijn leven ziet er nu heel anders uit. Dat drong deze week weer extra tot me door toen ik me realiseerde dat ik al heel lang niet meer met een somber gevoel … En beter ging het niet, totdat Read More »
Mijn weg

Verantwoordelijkheid nemen

Ik voel angst en ik voel dat dat er helemaal zijn mag. Ik vind het spannend om los te laten het van anderen en dingen buiten me af te laten hangen hoe ik me voel, of ik inspiratie voel of motivatie, of ik door kan zetten. Of ik verder durf. Het betekent namelijk dat ik … Verantwoordelijkheid nemen Read More »

Emoties zijn gaaf

Ja, je leest het goed: emoties zijn gaaf. Wat maakt nou dat ik dat zeg? Wat ik tot nu toe ervaar, bij mezelf en bij andere mensen, is dat emoties regelmatig als moeilijk of heftig worden ervaren. Vooral die aan de ‘negatieve’ kant van het spectrum: boosheid, verdriet, angst. En de neiging die bestaat om … Emoties zijn gaaf Read More »

Spiegels

Ik kijk mezelf eens onderzoekend in de spiegel aan. Wat kan ik ontdekken in mijn gezicht? Ik zie wat vermoeide ogen met een enigszins ernstige blik, wat spanning in mijn kaken en voorhoofd. Ik haal eens diep adem en kijk met nieuwsgierigheid wat ik nog meer kan ontdekken. Iets meer ontspanning wordt zichtbaar en voelbaar. … Spiegels Read More »